Overzicht Workshops

Tekst en Beeld

Tijdens de vakantieweek voor het eerst uitgeprobeerd en met zoveel succes ontvangen dat het nu als workshop wordt aangeboden.
Je combineert teksten en beelden die iets met jou te maken hebben of waardoor je je voelt aangesproken tot een heel bijzonder werkstuk.

  workshop boekje 1  Workshop boekje 2  

 

Tweeluik met monoprint

Op een met plakplastic beplakt stuk hardboard maak je een tekening. De restruimte verdeel je in vlakken.
Je snijdt daarna steeds een stuk plastic weg en brengt op het weggesneden stuk verf aan die je op een nieuw stuk papier “print”. Je krijgt uiteindelijk twee werkstukken. Lijkt ingewikkeld, maar is erg leuk om te doen.

workshop MONOPRINT Elly

Workshop MONOPRINT Hieke 

 

 

 

 

 

 

 Alles over kleur

Workshop KLEUR Marjan

Het succes van het afgelopen seizoen!
Er zijn warme en koele kleuren, zachte en harde tinten. Elke kleur en elke kleurcombinatie heeft een eigen “emotionele” waarde.
We gaan een werkstuk maken waarin we spelen met de diverse kleurencombinaties.

 

 

 

 

 

 

Geabstraheerd zefportret

Workshop GEABSTRAHEERD ZELFPORTRET Sjoe

Door een “normaal” en een “blind” getekend zelfportret te combineren krijg je een spannend spel van lijnen en kleuren. Het resultaat is ontzettend leuk en onverwacht.

 

 

 

 

 

  

Collage

Workshop COLLAGE FemiaWorkshop COLLAGE Joke

In deze workshop ga je werken met allerlei toegevoegde materialen: zand, pasta, gesso, zijdepapier, lijm enz. om zo een spannend werkstuk vol structuur te krijgen. Een heerlijk gedoe!

 

 

 

 

 

De Kracht van de Herhaling

Workshop HERHALING

Door één of twee figuren, uit kranten, kunstboeken of eigen werk, meerdere malen te herhalen en in elkaar over te laten lopen, krijg je een soort “Escher” effect. Heel spannend!

 

 

 

 

 

 

Contrast-Rijk

Workshop CONTRASTEN AnitaWorkshop CONTRASTEN Janke B

Contrasten kunnen een schilderwerk interessanter maken. Zo kunnen  complementaire kleuren elkaar versterken en geven verschillende naast elkaar gebruikte schildertechnieken het werk een extra dimensie. Denk b.v. aan het gebruik van sjablonen of decoratieve elementen naast “gewoon” schilderwerk.

 

 

 

 

 

 

Leren Associëren
Lerenaccocieren

Je gaat uit van twee (afbeeldingen van) voorwerpen, dat kunnen kunstvoor-werpen maar ook  alledaagse  dingen zijn. Bedenk wat deze twee dingen met elkaar te maken kunnen hebben en hoe de omgeving dan kan zijn. Je mag de figuren in het werk plakken of natekenen en desgewenst herhalen.
 

 

Perspectief

Workshop PERSPECTIEFWorkshop PERSPECTIEF Marianne

Perspectief met een vraagteken, want we gaan hier twee perspectieven door elkaar gebruiken, zodat het gaat “wringen”.  Daarna voeg je er iets speels aan toe en je krijgt een heel bijzonder resultaat.

 

 

 

 

 

 

Gedicht als inspiratiebron

In deze workshop laat je je inspireren door een gedicht om zo het mooiste werkstuk te maken.Hiernaast twee werkstukken geïnspireerd op hetzelfde gedicht.

 Gedicht2014

 

 

 

 


Imitatie of inspiratie

Imitatieofinspiratie

In deze workshop laat je je inspireren door de kleuren en de compositie van twee bestaande  kunstwerken.
Met dit kleurenpalet en de gevonden lijnen maak je een nieuw kunstwerk dat vaak abstract zal zijn maar waar je ook nieuwe vormen in kunt ontdekken. 
Het is leerzaam en boeiend om uit te zoeken hoe je precies die ene kleur moet mengen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Schilderen op zwartschilderen op zwart klein

Op een zwarte ondergrond maken we een kleurrijke schildering waarbij de zwarte lijnen worden uitgespaard. Heel spannend met verrassende resultaten.

 

 

 

Geabstraheerdhild zelfportretGeabstraheerd zelfportret klein

Door een “normaal” en een “blind” getekend portret samen te voegen, krijg je een bijzonder geabstraheerd portret. Heel leuk om te doen!

 

 

 

 

Collage specialCollage special klein

We maken een werkstuk waarin we schilder- en collagetechnieken combineren. Dat betekent schilderen, plakken, schrappen, overschilderen schuren…

 

 

Kijk ook eens op mijn nieuwe website